Chinese seizoenen

De seizoenen in een jaar zijn ook van belang in de Chinese astrologie. Een persoon die geboren is in de herfst, staat anders in het leven dan iemand die in de zomer geboren is.

Lente

De lente – Seizoen

Natuurlijk, beschaafd en intellectueel wakker. Leeft het liefst in kamers richting het oosten. Bekwaam om te beheren en te kijken over ingewikkelde grote organisaties. Veel verschillende interesses. Genereus en het menselijk denken, maar soms verloren in woede. Zeer toekomstgericht. Soms over de top gaan.

Zomer

De zomer – Seizoen

Gepassioneerd, altijd proberen om sterk en superieur te zijn, altijd op zoek naar nieuwe horizonten of innovaties. Altijd mobiel, met geen angst om risico te nemen. Innovatief, houdt van reizen en een zeker risico. Liever kamer op het zuiden.

Herfst

De herfst – Seizoen

Onbuigzaam, hard en determineren. Strikt en rechtdoor naar succes. Aan de andere kant volledig koppig en niet in staat zich aan te passen aan nieuwe situaties. Zeer eerlijk en rechtvaardig, met interesse in alles wat mooi en artistiek is. Liever alleen, in plaats van in de menigte. De kamers met uitzicht naar het westen.

Herfst

De winter – Seizoen

Tolerant, peinzende, vaak bezorgd en zeer intuïtief. Communiceert goed, vaak zelfs zonder woorden te gebruiken. Meer comfort aan anderen dan aan te dringen op succes. Vaak passief, maar zeer flexibel. Kunnen anderen beinvloeden op een psychologisch niveau. Houd van in het noorden gelegen kamers. Innerlijke vrede als doel.