Slechte gewoontes waar we afstand van moeten doen

Iedereen heeft ze, maar niet allemaal dezelfde, we hebben het natuurlijk over slechte gewoontes. Van sommige ben je je misschien geen kwaad bewust en is er gewoon eenmaal ingeslonken. Over hoeveel slechte gewoontes uit onderstaand rijtje moet jij schuld bekennen? Het wordt tijd om deze negativiteit uit je leven te verbannen. Lees snel verder en laat je motiveren door ons.

Geen vast slaapritme hebben

De vakantie is net een maand voorbij en je bent misschien net weer een beetje terug in jouw oude ritme. Als je kinderen hebt, zal je vast een standaard ritme hebben, maar als je nog jong volwassen bent geldt dat niet altijd. Het is erg slecht voor je om onregelmatig naar bed te gaan. Creëer voor jezelf een vast ritme, dus een vaste tijd waarop je naar bed gaat en op staat. Je zult je veel meer uitgerust voelen. Hoef je niet te werken? Dan heb je alsnog iets aan je dag, als je vroeger opstaat.

Geen water drinken

Niet iedereen drinkt de nodige liters water per dag. En dat is heel slecht voor je. Houd je niet van water? Probeer jezelf er dan toch toe te zetten en gooi er anders munt of citroen in, zodat je toch een ander smaakje eraan hebt zitten. Water drinken is namelijk goed voor huid, je nieren en je gezondheid in het algemeen. Dat zijn toch wel 3 factoren waarvoor jij graag 2L water drinkt per dag?

Sporten uitstellen

We weten allemaal hoe ongezond het is om niet te bewegen, maar wat doen we eraan? Vaak niks. Volgens personal trainers zou je minimaal 3x per week naar de sportschool moeten gaan, wil je resultaten boeken. Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, je zult je er op den duur ook beter door voelen. Je hebt een voldaan gevoel als je weer 3x per week bent geweest en dat trotse gevoel dat je de afspraak met jezelf niet verbroken hebt.

Ongezond eten

Weer zo’n gewoonte waarvan we allemaal weten dat het slecht is, maar waar we allemaal mee door blijven gaan. Ongezond eten, ja dan bedoelen we dus niet dat ene frietje eens per maand. Nee, we doelen meer op al die snacks, snoepjes, koekjes en chips als tussendoortjes en al dat eten wat wordt geconsumeerd na een avondje stappen. Vooral de combinatie: sporten uitstellen en ongezond eten is natuurlijk niet goed voor je gezondheid.

Roken

Het is natuurlijk geen verrassing dat roken in het rijtje staat. Dit is natuurlijk ook een van de meest ongezonde gewoonte die je kunt hebben. En toch is het heel lastig om deze slechte gewoonte vaarwel te zeggen. Helemaal stoppen met roken is natuurlijk het beste en het meest gezond, maar je kunt natuurlijk ook overstappen naar een e-sigaret, waar veel minder schadelijke stoffen in zitten. Je hebt namelijk niet meer te maken met teer, stikstofdioxide, koolmonoxide, as en verbrandingsstoffen. Een ander voordeel is dat je geen vieze rooklucht meer met je meebrengt, omdat er vloeistof van een tabak liquid in een e-sigaret zit en deze in veel verschillende smaken te verkrijgen zijn.