Intuïtiever leven kun je leren

Je intuïtie is een vorm van weten. Je krijgt een ingeving en voelt dat het goed is. Dit onderbuikgevoel kan je vele inzichten geven over wat jij nu echt wilt of welke richting je op moet gaan. Er zijn verschillende manieren waarop jij (weer) in contact komt met je intuïtie.

Van ratio naar gevoel

Ben jij geneigd om problemen direct op te lossen met je rationele verstand en intellect? Veel mensen gaan direct op de rationele tour. In veel situaties is dit ook logisch, zoals bij het vergelijken van energie waarbij je puur economisch kunt kijken wat het meeste voordeel oplevert. Luister de volgende keer dat er zich een probleem voordoet ook eens naar je gevoel. Het kan zijn dat je tot hele andere inzichten komt en daardoor uiteindelijk meer achter je beslissing staat. Het is de kunst om de juiste balans te vinden tussen je ratio en je gevoel. Je intuïtie speelt een belangrijke rol, maar ook je verstand heeft een belangrijke functie.

Focus door meditatie

Je kunt jouw intuïtie zien als jouw persoonlijke kompas. Wat het juiste is, is dan ook voor iedereen anders. Jij wilt jezelf beter leren kennen. Om echt goed te leren luisteren naar je gevoel, moet je tijd met jezelf doorbrengen. Meditatie en yoga kunnen hierbij helpen. Je keert naar binnen wanneer je aan het mediteren bent en focust op je gevoel en jezelf. Door het leegmaken van je hoofd en op de juiste manier adem te halen voel je je ontspannen en kun je stress en andere externe ergernissen beter loslaten. Pak dus regelmatig dat momentje voor jezelf als je meer in contact wilt komen met jouw intuïtie.

Kracht van kristallen

Kristallen en edelstenen staan al honderden jaren bekend om hun krachten. Sommige stenen helpen je om beter in contact te komen met jezelf en je intuïtie. Draag bijvoorbeeld een kristal bij je in de vorm van een mooi sieraad, of zet een aantal kristallen neer in je slaapkamer op een speciaal altaartje. Stenen met een krachtige energie die je helpen om intuïtiever te leven zijn onder andere labradoriet, maansteen, amethist en aquamarijn.

Orakelkaarten en je horoscoop

Heb jij behoefte aan inzicht en begeleiding? Lees dan iedere ochtend je daghoroscoop terwijl jij je klaarmaakt voor een nieuwe dag. Ook orakelkaarten kunnen je voorzien van directe boodschappen en advies. Vaak zijn deze behoorlijk raak. In tegenstelling tot tarotkaarten is er geen diepgaande kennis vereist van symboliek en hoef je niet te vertrouwen op eeuwenoude interpretaties. Orakelkaarten hebben een simpele en eenduidige boodschap. Hierdoor zijn de kaarten ondersteunend, toegankelijk en inzichtelijk. De kaarten zijn nooit hard, maar juist bedoeld als liefdevolle ondersteuning in iedere situatie.